___________________________________________________
Kalops
ca 1 kg märgpipa, bringa eller högrev
smör
2 gula lökar
ca 3 msk vetemjöl
ca 1 liter vatten
salt & peppar
10 st kryddpepparkorn
ca 2 st lagerblad
jag brukar faktiskt även ha i en köttbuljongtärning och morötter...
Gör så här
Skär köttet i bitar. Bryn dem i smöret i en stor gryta. Skala och skär löken i klyftor och häll i dem så de får brynas med en liten stund. Strö över vetemjölet och häll på vatten. Tillsätt salt och kryddor.
Skär köttet i bitar. Bryn dem i smöret i en stor gryta. Skala och skär löken i klyftor och häll i dem så de får brynas med en liten stund. Strö över vetemjölet och häll på vatten. Tillsätt salt och kryddor.
Låt köttet sjuda under lock tills det är mört, ca 1 1/2 - 2 timmar. Rör om i grytan då och då så det inte bränner i botten. (Späd med mer vatten om såsen verkar för tjock) Tillsätt 3 st, skalade och skurna i tjocka skivor, morötter när det är ca 20 min kvar av koktiden. Servera med kokt potatis och rödbetor.
Smaklig måltid!
/T
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar