Sidor

tisdag 23 oktober 2012

Räkrisotto

Oj, vilket hopp det blev nu. Roligt att det är så många som följer bloggen och jag ska verkligen försöka få till ett inlägg om dagen. Det kan dock bli lite hopp då och då... Hoppas på överseende för det! :)

Idag bjuder jag på en härlig räkrisotto med bönor. Receptet är hämtat ur boken "Sunt och gott med lågt GI".  Jättegod och nyttig vardagsmat!

__________________________________________________________________

Räkrisotto med smörbönor

1 msk olivolja
2 1/2 dl basmatiris
1 stor gul hackad lök
1 tsk malen gurkmeja
400 g krossade tomater på burk
400 g smörbönor på burk avrunna o sköljda (eller stora vita bönor om ni inte hittar smörbönor)
1 stor röd finhackad paprika
1-2 hackade vitlöksklyftor
5 dl hönsbuljong
1-2 röda chilifrukter, fint skivade
500 g skalade och tinade räkor
3 msk färsk koriander
salt & peppar

Gör så här

Hetta upp oljan i en stor ytbehandlad kastrull. Tillsätt ris, lök och gurkmeja. Fräs i ca 2 minuter över medelhög värme och under omrörning. Tillsätt tomater, paprika, vitlök, buljong och salt & peppar efter smak. Lägg på ett tättslutande lock, sänk värmen och låt det puttra i ca 15 min, tills det mesta av buljongen har kokat in i riset.
Tillsätt bönor, chili och räkor och vänd försiktigt ner i riset. Lägg på locket igen och låt sjuda i ca 3 minuter eller tills buljongen har kokat in och räkorna är genomvarma. Rör ner koriander och servera genast!
Smaklig måltid!

/T




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar