Sidor

söndag 30 september 2012

Gulaschgryta

Idag blir det en mustig gulaschgryta till middag. Till den äter vi ett hembakt bröd, enkelt gjort på vatten, jäst, olja, vetemjöl och salt.

_____________________________________________________________  

Gulaschgryta a´la Tessan

2 stora gula lökar
2 msk smör
3 msk paprikapulver
500 g grytbitar av nöt
ca 400 g krossade tomater på burk
3-4 dl buljong
salt & peppar
2 röda paprikor
3-4 vitlöksklyftor
persilja
potatis valfri mängd


Gör så här:

Skala och hacka gul lök och vitlöken och fräs den i smör i en gryta tills den börjar få färg. Ta grytan från värmen och rör i paprikapulvret. Tillsätt köttet och de krossade tomaterna och sätt tillbaka grytan på värmen. Späd med hälften av buljongen, salta och peppra och låt grytan sjuda på svag värme till köttet är mört ca 1 1/2 timme. Späd med mer buljong om det behövs. Blanda i den urkärnade paprikan och potatisen skurna i tärningar. Smaka av och strö på lite klippt persilja.
Servera med baugette eller hembakt bröd.

Smaklig måltid!

/T

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar