Sidor

lördag 29 september 2012

Lamm i lergryta

Idag blir det lamm i lergryta. Ett alldeles genialt sätt att laga god och nyttig mat på!
Man kan blanda i stort sett vad man vill och sedan bara vänta på att det ska bli klart!
Idag har jag valt lamm och här kommer mitt recept för dagen.

__________________________________________________________

Lamm i lergryta
4 morötter
2 små gula lökar
5 st vitlöksklyftor
9 potatisar
champinjoner
lammkotletter
rosmarinkvistar
salt och peppar
olivolja

Gör så här:

Blötlägg lergrytan i ca 30 min.
Skala och skär alla grönsaker och lökar i båtar/klyftor.
Lägg allt i lergrytan tillsammans med köttet. Lägg rosmarinkvistar runt om. Droppa över olivoljan och salta och peppra ganska ordentligt.
Sätt in i kall ugn och ställ termostaten på 200 grader. Låt stå i ugnen i 2 timmar, tills köttet är mycket mört och potatisen mjuk. Ta av locket och låt puttra ytterligare en halvtimme.

Några särskilda tillbehör behövs inte men jag brukar servera med ett gott bröd att doppa i den fantastiskt goda skyn.

Smaklig måltid!

/T

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar