Sidor

onsdag 26 september 2012

Citronkyckling med ugnsgrönsaker

Hittade det här smarriga receptet på recept.nu, yummie!


Citronkyckling med ugnsgrönsaker                              

Kyckling i ugn med rostade grönsaker och fetaoströra. Nyttigt och gott!
Recept från boken LCHQ.
Antal portioner: 4
Färdigt på: 1/2-1 h marinad + 30 min i ugn
Ingredienser
1.2 kg kycklinglår i bitar (med skinn och ben)

Marinad
1st citron, rivet skal och saft (gärna ekologisk) 4 msk olivolja
1 msk soja
1 krm gurkmeja
1 krm svartpeppar

Ugnsgrönsaker
4 st små fänkålsstånd
8st palsternackor
1 st stor rödlök
12 st champinjoner
st vitlöksklyftor
20 st gröna oliver
16 st körsbärstomater
Salt & peppar

Fetaoströra
150 g fetaost
1 dl turkisk yoghurt
1 tsk olivolja
svartpeppar

Foto: Frida Wismar
 Gör så här
1. Blanda marinaden till kycklingen och låt kycklingbitarna marineras i minst 1/2–1 timme.
2. Ansa fänkålen och klyfta varje i 4 delar.
3. Skala och klyfta varje palsternacka i 4 delar, skala och klyfta löken, dela champinjonerna och skala vitlöksklyftorna.
4. Blanda grönsakerna (förutom tomaterna, champinjonerna och oliverna) med kycklingen och dess marinad på en ugnsplåt, rör om väl med händerna och ställ plåten i ugnen på 225 grader.
5. När 20 minuter har gått tillsätter du tomater, champinjoner och oliver som får steka med tills kycklingen är genomstekt, i ungefär 10 minuter.
6. Salta och peppra efter smak.
7. Mosa fetaosten med gaffel, tillsätt yoghurten och olivoljan och rör ihop till en röra.
8. Smaka av med peppar.
9. Servera fetaoströran till kycklingen och grönsakerna.
 
/T

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar