Sidor

tisdag 4 december 2012

Köttfärslimpa

Idag blir det köttfärslimpa med potatis och brunsås.
Så här gör jag:
Smörj en ugnsfast form och sätt ugnen på 225 grader.
Blanda köttfärs eller blandfärs med en finhackad gul lök och de kryddor du gillar. Jag har svartpeppar, salt, lite cayenne peppar och paprika.
Forma till en eller två limpor i formen ringla över lite flytande margarin och in i ugnen. Det kan vara så att man får lägga på en aluminiumfolie en liten stund för att slippa få för bränd yta.
Servera med kokt potatis och brunsås. Jag köper tyvärr pulversås som jag piffar till med grädde och extra kryddor, s&p och en yttepytteskvätt soya.
Grönsallad, lingonsylt och/eller kokta varma grönsaker är gott till.
Smaklig måltid!

/T

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar